Tranzitia - miscarea despre care nu vei auzi la televizor

Posted by Coliba Verde (din Ardeal) on December 27, 2015 at 7:10 PM
Te întrebi ce fel de tranziție? Ce fel de mișcare? De ce ar trebui să apară la televizor? - treaba este simplă : imaginează-ți o balanță. Într-o parte stau bogații lumii în cealaltă parte stau săracii....sau, putem să spunem altfel : într-o parte stau cei care cred că banii înseamnă putere, bunăstare iar în cealaltă parte stau cei care cred că bunăstarea și sănătatea poate fi găsită în natură. Cea care ne-a dat viață și ne oferă toate soluțiile de a rămâne în viață...fericiți și sănătoși.Ok, voi da dreptate celor care vor sări în sus și vor spune : „Dumnezeu ti-a dat viață, el te ține în viață”...ok, să aveți dreptate...atunci să nu uitați că tot El a creat natura (din punctul vostru de vedere), cea din care facem parte cu toții. Oricum, sunteți de acord că dacă se usucă oceanele, mările, râurile sau dacă ardem toate lemnele și nu mai cultivăm hrană sănătoasă, cu bani nu ne putem hrăni, nu-i așa? Deci avem nevoie de natură! Trăind în era consumeristă, majoritatea oamenilor au luat calea banilor : bani, bani și bani pentru a cumpăra asta, aia, totul. Avem senzația că dacă avem bani mulți, vom fi fericiți, vom avea o viață sănătoasă și lungă, deoarece nu mai depunem atâta efort pentru a ne produce cele necesare traiului.
O fi confortabilă viața asta bănoasă, dar sănătoasă nu e, asta-i clar. Odată că nu mai facem mișcările necesare unui corp sănătos, a doua oară cumpărăm aproape 100% numai produse sintetice. Știm cu toții că tot ce cumpărăm dăunează sănătății, dar tot nu facem nimic, decât să ne plângem că „statul nu face nimic pentru noi”.. Tema asta este lungă, și datorită internetului majoritatea dintre noi știm acum, că viețile noastre sunt vândute la...câțiva bancheri. Știm. Dar nu facem nimic. Ne este frică de schimbare. „- Să renunț la job și să nu am bani? VAi! Nu se poate așa ceva”! Asa că balanta in care stau bogatii atârnă mai greu in partea lor. Deocamdată....pentru că, totuși, din ce în ce mai mulți se (re)întorc în natură. Aceștia sunt puțin mai curajoși și încet-încet EVADEAZĂ înapoi la natură, în natură! Și asta o fac cu pași mărunți...de asta sunt în TRANZIȚIE!
Se mută de la oraș la țară, renunță la un anumit nivel de „confort” punând osul la producerea hranei și a celor necesare traiului și apoi mai fac un pas în care vor încerca să se desprindă de sistem....prin renunțarea la utilități (pentru că se poate să ai confort și fără), prin renunțarea de a cumpăra produse de la mari corporatii si căutând și încurajând comerțul local, etc. Un sistem infect care te face să crezi că vrea să te ajute, dar de fapt te face sclavul lui/lor prin manipulare, dezinformare. Nu vor avea bani, dar vor fi mai bogati.... Vor fi sau ar putea fi mai liberi. Proprii stăpâni. Desigur nu este ușor să faci asta singur și nici nu poți lupta cu arme împotriva lor. Pot fi învinși doar dacă suntem din ce în ce mai mulți care le întorc spatele. Asadar ar fi bine să mișcăm balanța și să facem să atârne greutatea de partea „săracilor”.Așa cum noi știm că ei ne consideră sclavii lor, și ei știu că dacă vom pleca din ce în ce mai mulți în partea cealaltă a balanței, îi putem învinge. Și de asta nu vom vedea nimic despre aceste exemple de tranziție la televizor, deoarece canalele sunt manipulete, controlate de ei. Apar totuși cazuri restrânse, prezentate drept „acțiune ecologistă”, „ciudățenii” sau cine știe ce alte titluri. Ceea ce nu se vede la televizor dar este o realitate este faptul că din ce în ce mai mulți români sunt în tranziție. Apar din ce în ce mai multe grupuri, sub diferite denumiri : „sat ecologic”, „comunități în tranziție”, „case naturale”, „banca oamenilor”, „wwoof romania”, „voluntariat”, „banca de timp”, „permacultură”, „troc”, „clacă” și multe altele. Toate aceste grupuri, sau cel puțin majoritatea, au câte un website prin care încearcă să se vină în ajutorul celor care sunt în tranziție. Încearcă încurajarea acestei mișcări. Oricare din denumirile enumerate (puse în ghilimele), printr-o căutare pe google vă va duce la site-urile care vă pot fi de folos. Nu vă fie frică, citiți, gândiți...și hotărâți în care parte a balanței vreți să fiți.

Categories: Sfaturile noastre

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply Matthew Ochoa
8:00 PM on October 30, 2022