Ateliere la Coliba Verde

Știm că, atât casa, cât și drumul acesta pe care l-am apucat noi, acest nou stil de viață sunt lucruri la care aspiră multă lume și pentru care este nevoie de o oarecare experiență, dar mai ales curaj, sau hai să-i zicem nebunie (dar o nebunie frumoasă;). Știm că experiența noastră (oricum se va desfășura ea) va fi un exemplu pentru cei care vin din urmă și noi am vrea să-i încurajăm pe aceștia, să-i ajutăm. De asta am decis că vom deschide „porțile” proiectului nostru și vom primi pe oricine interesat de desfășurarea acestuia. Țin foarte mult să-mi implic familia (mă gândesc în mare măsură la copii mei) în acest proiect și recunosc că a fost o vreme când mă gândeam să nu public proiectul meu. Văzând interesul mare ( mai ales pe grupul de facebook administrat de mine) față de proiectul meu, am zis că ar fi păcat să nu mă întâlnesc cu acești oameni minunați cu care interacționăm virtual. Și până la urmă, orice ajutor este binevenit. Suntem sociabili, iubim oamenii, natura, animalele...tot ce este frumos.
Așadar, am hotărât împreună cu familia, că așteptăm cu inima deschisă pe oricine dorește să vină să ne cunoască, să ne ajute sau să învețe ceea ce noi deja am experimentat. Doresc să faca asta în mod organizat, nu aș vrea ca cineva să plece nemulțumit sau dezamăgit, dar nici eu nu aș vrea să nu-mi pot realiza planurile din diferite motive. Astfel, rugămintea mea este, ca cei care doriți să veniți să ne ajutați, să învățați, să-mi lăsați un mesaj privat pepagina de facebook al proiectului sau să-mi scrieți pe adresa de [email protected] Vă rog să-mi lăsați neapărat un număr de telefon. Veți fi contactați și vom stabili toate detaliile.
Iată o listă interesantă de etape (principalele) care s-ar putea să vi se pară interesante, la care poate ați dori să participați ajutând, învățând. Toate cele care sunt trecute mai jos sunt etape care pot fi experimentate practic, dar teoretic pot ajuta cu orice informație din domeniul construcțiilor ecologice
- construire fundație din piatră uscat sau cu mortar de var
- construire anexă din baloți de paie, sistem „Nebraska” (autoportant)
- ridicare ziduri din lut cu tehnica cob (paralel lucrări la seră semiîngropată - pereți din saci umpluți cu pământ)
- acoperiș tradițional din paie (paralel instalații electrice, sanitare)
- finisări cu lut, cu var, tadelakt, podea din lut
- sobă cu masă termică
Mai mult ca sigur că pe teren vor fi și alte activități care pot fi extrem de interesante. Lucrările vor începe după mijlocul lui aprilie (trebuie să fie suficient de cald ca să se poată sta la cort) și vor țineeee..... Ideea este că pentru noi cel mai important ar fi să terminăm casa în așa fel încât să ne putem muta cel târziu la sfârșitul lui septembrie în ea...deoarece, probabil pe timpul verii vom locui în corturi sau alte improvizații.
Deocamdată atât, dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne scrieți. Puteți urmări și blogul nostru : www.colibaverdedinardeal.webs.com
Sănătate maximă și să ne vedem cu bine, János!